نکاتی برای مانوستـر شدن با کلام خدا در شب قدر
اگرچه این روزها قرائت قرآن و اهتمام به فهم معانی و به کارگیری آن در زندگیها یمان کم شده است، اما شاید شب قدر، نقطه مناسبی برای شروعِ بهرهگیری از برخی راهکارهای ساده برای نزدیک تر شدن و انس بیشتر با قرآن باشد تا در جایگاه یک مسلمان، سبک زندگی قرآنی را در پیش بگیریم. در ادامه یک سری راهکار ساده و عملی برای همراهی بیشتر و بهتر با قرآن را مرور میکنیم.
متن عربی یا ترجمه فارسی؟
قرائت متن عربی یا ترجمه فارسی قرآن، هر کدام فضیلت و برکات خاص خود را دارد. منتها از آنجا که دین، ما را دعوت به کیفیت در اعمال میکند، بد نیست به جای اینکه فقط قرائت عربی قرآن را داشته باشیم یا فقط ترجمه فارسی آن را بخوانیم، مقدار کمتری از قرآن را مرور کنیم اما همراه با ترجمه و تفسیر و در پی آن تفکر و تامل. نکته بعد، مداومت بر خواندن قرآن است. مثلا خودمان را ملزم کنیم هر روز حتما بعد از نمازهای یومیه، چند آیه قرآن بخوانیم.
از نرمافزارهای قرآنی غافل نشویم
به لطف پیشرفت فناوریهای نوین و سرعت و گسترشی که در پیش گرفته اند، این روزها کمتر کسی پیدا میشود که گوشی هوشمند نداشته باشد و وقت زیادی را با آن نگذراند. همگام با این پیشرفتها ، اپلیکیشنهای قرآنی کاربردی و جذابی طراحی و تدارک دیده شده که دسترسی به قرآن و مفاهیم آن را بیش از پیش میسر میکند. البته استفاده از این اپلیکیشنها برای هر زمان و مکانی مناسب نیست. ولی میشود زمانهایی را که در اتوبوس، قطار و… هستیم و دسترسی به قرآن نداریم با گوش سپردن به آیات، مطالعه صرف ونحو، ترجمه و تفسیر و… تبدیل به احسن کنیم.
قرارهایی از جنس معنویت
شاید شما هم این جمله را زیاد شنیده باشید که؛ “دست خدا با جماعت است". انجام عبادات و امور معنوی به صورت جمعی و گروهی، هم به لحاظ معنوی از قدر و ارزش ویژهای برخوردار است و عنایات خاص پروردگار را جلب میکند و هم تشویق کننده افراد دیگر برای پیوستن به جمع است. برای خواندن قرآن و مانوس تر شدن با آن، گذاشتن «قرارهای معنوی» که میتواند بین چند تن از دوستان یا افراد خانواده و فامیل انجام بگیرد، همت جمعی را برای پررنگ تر کردن قرآن در زندگی و عمل به آن تقویت میکند